Sorsközpont

Sorsközpont

Jelenlét a médiában: Facebook

2017. február 01. - Kassay Barbara

Magyarországon jelenleg az a trend, hogy ha nem vagy jelen a Facebookon, akkor nem is létezel.

Tehát ha szeretnéd hogy hírt kapjanak rólad a leendő klienseid, akkor egy Facebook profilt mindenképpen hozz létre a vállalkozásod számára. Több opció közül választhatsz, jól gondold át hogy milyen jellegű oldalt szeretnél létrehozni, mert például ha spirituális tanító vagy akkor első blikkre az "Előadó, közszereplő" csoport lenne kézenfekvő, viszont a benne található kategóriák száma elég korlátozott, nem biztos hogy pontosan fedi azt amit a te tevékenységed takar és így esetleg félrevezető lehet.

Ha kiválasztottad a kategóriát, akkor pár adat megadásával létre tudod hozni a profilodat. A részletesebb leírásokkal a későbbiekben is bíbelődhetsz majd, fontos hogy az elérhetőségeid és hogy mivel is foglalkozol az pár mondatban megtalálható legyen az adatlapon.

fb1.png

Még egy alapvető dolog kell a profil létrehozásához: megfelelő minőségű és ha lehet akkor saját profil fotó és borító kép az oldal fejlécére. A fotó nagyon sokat elárul rólunk, rengeteg információt adhat át mindenféle egyéb kommunikáció nélkül is az oldal látogatóinak. Döntsd el mit szeretnél sugallni magadról és a tevékenységedről és ennek megfelelően állj neki képeket keresgélni. Ha a saját profilképedet szeretnéd használni érdemes azt egy profi fotóssal megcsináltatnod, nemcsak itt hanem egyéb anyagokon is tudod majd használni a későbbiekben. A fotók szabadon váltogathatóak, tehát ha találsz egy éppen aktuálisabbat vagy számodra megfelelőbbet, nyugodtan lecserélheted a régit bármikor, csak a minőségre ügyelj minden esetben.

Mikor elindul a Facebook profilod azt is érdemes már előre eldöntened, hogy milyen gyakran fogsz posztolni az oldaladon és ehhez következetesen tartanod is érdemes magad. Ha kialakul szép lassan a követőid tábora -mert jobb ha beletörődsz hogy nem lesz több ezer kedvelőd egyik napról a másikra - akkor már számítani fognak rá hogy heti x alkalommal olvashatnak majd valamit veled kapcsolatban és ez erősíti a hozzád való kötődésüket is. Érdemes eleve úgy elindítanod az oldalt, hogy már van rajta pár bejegyzés, hogy akik elkezdik követni azok már kapjanak is valamit "belőled" rögtön az elején.

Ha mindezzel megvagy akkor nincs más hátra mint elkezdeni meghívni az ismerőseidet, hogy kedveljék az oldalad. Fontos: privát Facebook profil nélkül nem fogsz tudni céges profilt létrehozni. Úgyhogy ha eddig ódzkodtál tőle, akkor ez legyen a mínusz egyedik lépés ha vállalkozói oldalt szeretnél. Ha mégsem szeretnél magánemberként megjelenni a közösségi médiában, akkor bízz meg egy profi online marketinggel foglalkozó szakembert, hogy készítse el neked és kezelje a céges oldalad. Ha ebben segítségre szorulsz, akkor keress meg minket a Sorsközpontban és mi megtaláljuk a megfelelő megoldást számodra!

fb.jpg

Szóval hajrá, közösségi médiára fel!!!

Szeretettel,

Kassay Barbara

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sorskozpont.blog.hu/api/trackback/id/tr1212166587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása